Į „Kultūros muitinę“ Vytaras Radzevičius viliojo čia pat verdamo maisto kvapais
2021 rugsėjo 29

Rugsėjį Tauragės krašto muziejus „Santaka“ virto tikra kultūros muitine. Pilies menėse svečiavosi žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius, o tiesiai Pilies kiemelyje verdamos chašlamos kvapai viliojo tauragiškius iš už kilometro.

Prieš gerą dešimtmetį Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius senu mersedesu leidosi į pirmą kelionę. Vytaras tradiciškai visose ekspedicijose buvo atsakingas už maisto atsargas ir gaminimą. Kelionės į Afriką metu Martynas spontaniškai ėmė filmuoti gaminantį Vytarą.

Taip vyro kulinariniai atradimai ir išradimai virto atskira TV kelionės laidų rubrika „Pasaulio puodai“. Kiek vėliau laida „Pasaulio puodai“ transliuota Lietuvos radijuje ir televizijoje. Žiūrovai spėjo pamėgti Vytaro virtuvės receptus ir požiūrį į kulinariją.

Tauragėje, „Kultūros muitinės“ lankytojai šių metų rugsėjo 14 d. sriubiniais šaukštais kabino gastronomijos žinias iš viso pasaulio, mat keliautojas ir žurnalistas Vytaras papasakojo visus įspūdingiausius kelionių maisto nuotykius. Kas valgoma, kas nevalgoma, ką ragavo, o ko jokiu būdu nebekartotų, koks raugintų bananų arba šviežio kobros kraujo skonis. Vakaro pabaigoje TV istorijos įgavo tikrą chašlama skonį – muziejaus lankytojams buvo patiekta tiršta armėniška mėsos sriuba.

Projekto „Kultūros muitinė“ organizatorius Tauragės krašto muziejus „Santaka“

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybė

Prenumeruokite naujienlaiškį!
Kitos naujienos