Birželio 3 dieną atidaroma V. Mackevičiaus paroda „Warning“
2022 gegužės 27

Tarpdisciplininio meno kūrėjas Vladimiras Mackevičius anti-militaristinę kūrybą pradėjo dar 2010-tais metais. Taika – tai viena iš nesibaigiančių temų Mackevičiaus kūriniuose.

Projektas „Warning“ – tai ne tik taikos temos tąsa, bet ir įspėjimas apie tai, kad prarandamas balansas tarp juodo ir balto. Tarp sąmoningumo ir beprotystės.

Po projekto „Warning“ pristatymo Vilniuje menininkas sulaukė daug atgalinio ryšio bei kvietimų pratęsti projekto eksponavimą kitose lokacijose. Šiai dienai projekto eksponavimui yra numatyta keletą skirtingų lokacijų Lietuvoje.

Birželio 3 dieną, Tauragės meno festivalio „Kvadratu“ atidarymo metu, V. Mackevičiaus projekto „Warning“ ekspozicija atvers duris žiūrovams Tauragės krašto muziejuje „Santaka“. Ekspozicija bus galima pamatyti iki Liepos 31 d.

Projektas „Warning“ – tai gyva, vis pasipildanti naujais kūriniais ekspozicija. Tai aktyviai bendraujantis su žiūrovu projektas, šnekantis nepatogiu, kartais brutaliu kampu. Labai aktuali nūdienos akivaizdoje ekspozicija kviečia nepamiršti taikos ir laisvės kainos, skatina prisidėti prie nukentėjusių palaikymo. „Warning“ – apie tai, kad reikia neprarasti savyje žmogiškumo, ištiesti ranką tiems, kam jos labiausiai reikia, būti neabejingiems kitų skausmui.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybė.

Koridorius, 2022, priekinis automobilio Renault Laguna stiklas 86X138cm, peršautas 24 kartus AK ginklu, 7x62x39 kalibro kulkomis.
Taikus šūvis, 2021, fotoaparatas Canon D30, medis, metalas, 10x46x14cm

Prenumeruokite naujienlaiškį!
Kitos naujienos
Muziejuje – „Sidabro vainikėlio“ rajoninis turas
2022 kovo 16

Kovo 15 d. Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ įvyko moksleivių liaudies dailės konkursinės parodos „Sidabro vainikėlis“ rajoninio turo uždarymas ir laureatų paskelbimas. Moksleivių liaudies dailės konkursą „Sidabro vainikėlis“ iniciavo Lietuvos nacionalinis kultūros centras, siekdamas saugoti ir puoselėti tradicinio meno šakas, plačiau parodyti talentingų vaikų dailės darbus, sukurtus liaudies meno ir tradicinių amatų įtakoje. Varžydamiesi dėl simbolinių […]

Restauruota seniausia muziejaus knyga
2021 gruodžio 20

Dar 1999 m. Tauragės krašto muziejui „Santaka“ Eugenija ir Antanas Stravinskai dovanojo ypač vertingų knygų.  Muziejaus istoriko Vytauto Mažeikos pastangomis tų metų birželį gautas Lietuvos statuto Tribunolas (LDK apeliacinio teismo įstatymų knyga), išleistas 1698 m. Taip pat kelių sezonų pirmo lietuviško laikraščio, skirto Didžiajai Lietuvai „Aušra“ įrištas rinkinys. Abu eksponatai restauruoti per pastaruosius penketą metų, […]

Legendinio liaudies meistro A. Bagdono kūrinių ekspozicija įkurdinta Tauragės širdyje – muziejuje
2021 rugpjūčio 5

Rugpjūčio 10 d., antradienį, Tauragės krašto muziejus „Santaka“ atveria naujai įrengtos tautodailės ekspozicijos duris. Joje pristatoma šviesaus atminimo liaudies meistro A. Bagdono kūrinių kolekcija. Ši ekspozicija ypatinga ne tik savo muziejine verte, bet ir reikšme muziejaus bendruomenei, mat dėl teisės eksponuoti Tauragės garbės piliečio kūrinius muziejininkams teko pakovoti ir teismo koridoriuose. Bet žinia ne apie […]