KULTŪROS MUITINĖ: Karalienės Bonos Sforcos virtuvė (paskaita-degustacija)
2023 Апрель 14

Kultūros sostinės metai pamažu įsibėgėja. Tauragės kultūrinės bendruomenės veikia taip, kad miestas ir miestiečiai 2023-čiais galėtų švęsti naują istoriją. „Kultūros muitinė“ startuoja taip pat. Jau tradiciniu tapęs muziejaus renginių ciklas šiemet žada jums naujas pažintis su kulinariniu paveldu, muzika, kinu, etnografija, teatru. Kaip ir pernai, šį sezoną vėl kelsimės į padalinius, pristatydami veiklas Skaudvilėje, Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centre. Tačiau, kaip visada, Kultūros muitinė prasideda nuo Tauragės pilies menių. Pirmasis renginys balandžio 14 d. 16 val. 

Šių metų ciklą pradedame degustuodami „kultūrą“ ir kviečiame į Bonos Sforcos virtuvę. Su karalienės atvykimu į Lietuvą plūstelėjo ir itališkos mados ir renesanso banga: muzikoje, dailėje, politikoje, medicinoje, netgi virtuvėje. Šiandien ant kasdienio stalo įprastas įrankis šakutė – taip pat valdovės dovana šaliai. Kartu Lietuvą pasiekė ir Viduržiemio jūros didikų virtuvės produktai: alyvuogių aliejus, razinos, agurkai, pomidorai. Kas dar įdomaus vyko Žygimanto Augusto rūmuose? Kaip gyveno ir kaip save lepino virtuvėje didikai? Paskaitoje „Karalienės Bonos Sforcos virtuvė“  papasakos istorijos entuziastė, Vilniaus miesto gidė, knygos „Karalienės Bonos virtuvė“ bendraautorė Jolita Bernotienė. Po paskaitos ragausime patiekalus, kuriais kadaise mėgavosi karališkas dvaras. 

VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS, todėl skelbiame IŠANKSTINĘ REGISTRACIJĄ:

REGISTRACIJA BAIGTA

Projektą „Kultūros muitinė. Renginių ciklas pilies menėse“ organizuoja Tauragės krašto muziejus „Santaka“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybė.

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi renginio nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse. 

Daugiau informacijos info@tauragesmuziejus.lt  arba 8 676 87 756

Подписаться на новости!